img

Така се прави: Не е за вярване какви пари изкара Лили Иванова за два дни

/
/
/
632 Views

Около един милион е сумата, платена само за двата концерта на Лили Иванова в НДК. Примата на българската естрада за поредна година напълни залите, както и портмонето си.

 

Националното турне на Лиленце-пиленце включваше 15 концерта в 13 града, като участията й в столицата бяха най-скъпи, на цени, вариращи от около 100 до 300 лв.

Вечната Амбър пя пред софийските си фонове на 15 и 16 декември нa зала 1 на НДК и въпреки значителното поскъпване от предишни години Иванова отново разпродаде концертите.

 

 

При допускането на средна цена на билета от 150 лв. за разпродадените 3380 места на залата това прави предполаганата цена от около 507 000 лева на концерт. Музикални  спецове твърдят, че Лили винаги има спонсори, които поемат залите и техниката, но екипът и другите разходи на дивата не могат да бъдат изчислени със сигурност. Публиката й от двата концерта реално се  равнява на половин зала Арена София.

Към тази сума трябва да се добавят приходите от останалите концерти в страната. А билетите за бутиковия концерт на Лили в Народния театър „Иван Вазов“ достигнаха 500 лв.

Макар и прекалено високи, цените на билетите не спряха вярната публика на Иванова, което показва, че тя добре си е направила сметката и правилно е преценила колко да иска от почитателите си, пише HotArena.

Примата на родната естрада доказа на практика, че когато човек може да прави нещо както трябва, за това си има съответната клиентела.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text