img

Сензационно от ГЕРБ по аферата „Джемкорп“: И унищожените документи не спасяват Кирил Петков

/
/
/
132 Views

В министерството на икономиката е извършвана дейност по унищожаване на документи за прикриване на следите на аферата „Gemcorp“, заявиха ГЕРБ на брифинг в централата си.

Според тях „Gemcorp“ не са подписали за прекратяване на меморандума, както твърди Кирил Петков, защото по договор имат право още на 2 години – да си продължат или да ни изпратят на арбитраж.

ГЕРБ твърдят, че Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и тихо и спокойно и да продължи да изпълнява договора с компанията. Освен това ГЕРБ го обвиниха, че 3 месеца е крил доклада на ДАНС и едва на 20 юли МС решава да прекрати меморандума.

„Министър Александър Николов на 27 юли казва, че едностранно е прекратен меморандумът. Това не е така. „Gemcorp“ е фирма фантом, за която няма данни. Вместо да го прекрати, изпраща писмо само по мейл, с което ги кани на двустранни срещи, ако компанията желае, за да уреждат за вбъдеще взаимоотношенията си“, обобщи Десислава Трифонова.
Advertisement

„Те създадоха в собствените си глави и в главите на избирателите си един свят, който не съществува. Те са решили, че ние сме правили някакви неща, които никога не сме – раздаване на пари без обществени поръчки и т.н. И са решили, че и те ще правят така, това си е корупция“, заяви Даниел Митов.

ИЗточник: demokrat.bg

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text