img

Полейте ягодите с това и ще берете рекордна реколта от сочни плодове!

/
/
/
239 Views

Всеки градинар търси най-добрия тор за ягоди, който ще ви позволи да постигнете рекордна реколта от плодове и да не навредите нито на растенията, нито на почвата. Най-често се дава предпочитание на торове от естествен произход.

Те включват оборски тор, пилешки тор, хумус и компост, както и пепел. Ягодите трябва да се наторяват през есента, пролетта и по време на плододаване. 

Също така можете да получите реколта от ягоди, като използвате обикновена захар. Първо, захарта може да се добави към дупките преди засаждането на ягодовите насаждения.

Друг вариант е използването на захар за приготвянето на разтвор за пръскане. За целта 100 гр захар трябва да се разтворят в литър вода. Напръскайте ягодите с този разтвор. Благодарение на него ще подобрите опрашването и запазването на цветовете. На всеки градинар е известно, че колкото повече цветове се запазят, толкова по-богата ще е реколтата. Третият вариант за използването на захар е поръсването на ягодите с нея преди прибиране на реколтата. Това ще ускори узряването и ще подобри вкуса им.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text