img

Не крийте пари там! 7 места в къщата, където крадецът първо проверява, когато нахлуе

/
/
/
85 Views

Крадците си поставят за цел да откраднат ценности и пари възможно най-бързо, така че предварително знаят местата, където да търсят своята печалба.

Собствениците, които предварително изчисляват възможните ситуации, никога няма да съхраняват спестявания и бижута на видно място или на 7 места, за които крадецът знае. 

Кутии с хранителни продукти

Опитът да се скрият пари в кутии с храна в насипно състояние е известен и от филма „Диамантената ръка“.

 

Крадецът не подминава кухнята и почти първото нещо, което прави, е да провери шкафовете, в които се съхраняват тези консерви.

 

Книги

Ако домашната библиотека се състои от 30-50 книги, тогава крадецът ще отдели време да ги разтърси с надеждата да намери няколко големи банкноти. 

Освен това нападателите знаят за безопасни книги. Кориците за тях често са произведения на руската класика, така че на тази литература ще бъде обърнато специално внимание. Крадецът няма да бърка в сейфа, а ще го вземе със себе си и ще го отвори в спокойна атмосфера. 

По-трудно е за престъпниците с внушителна библиотека от стотици или дори хиляди книги. В този случай крадецът ще премине през няколко десетки от най-очевидните опции. 

Вентилация

Героят на произведението на Булгаков „Майстора и Маргарита“ скри валутата във вентилацията. Напоследък това място стана особено популярно и крадците се съобразиха с това. 

Дрехи

Крадците първо минават през килерите: гледат в джобовете и гънките на дрехите, в обувките и шапките. 

За разлика от книгите, нападателят ще провери всеки шкаф и няма да пропусне нито едно нещо, в което има възможност да се скрият пари или бижута. 

Скринове

Веднага след килерите крадецът отива до скриновете и изтърсва прането. 

Те не само проверяват калъфките за възглавници и завивките, но и почукват чекмеджетата за второто дъно, където собствениците правят скривалище. 

Уреди

Скриването на ценности в домакински уреди не е много добра идея. Дори ако крадецът не намери това, което търси, той може да вземе оборудването и след това да намери нещо по-ценно там. 
Много крадци знаят, че собствениците крият пари и бижута в кухините на оборудването. Скривалището включва хладилник, съдомиялна машина, телевизор и прахосмукачка. 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text