img

Ето Защо да държите чаша сода в хладилника

/
/
/
135 Views

Домакините носят непосилно бреме на домакинската работа. Трябва да се въртиш като катерица в колело: деца, пране, обеди и вечери, чистене. И това не е целият списък от неща, които една жена трябва да прави освен работа.

Много домакини знаят работещи лайфхакове, които помагат да се направи домакинството много по-лесно. Благодарение на такива трикове можете да намерите време за любимия си сериал или вълнуваща книга.

Защо да държите содата в хладилника?

Ако искате да улесните домашната си работа, тогава използвайте прости, но практични съвети как да използвате правилно содата за хляб, за да избегнете много проблеми с вашия хладилник. Този хитър трик е особено актуален през топлия сезон.

През лятото хладилникът е пълен с храни, които е опасно да оставяме на масата в жегите, за да не се развалят и да се наложи да се изхвърлят.

В хладилника се съхранява всичко: месо, млечни продукти, плодове, супи и сокове. Поради това храната в хладилника започва да излъчва различни миризми и аромати, както и да абсорбира чужди. В резултат на това продуктите стават безвкусни.

Хладилник, пълен с храна, започва да работи на максимална мощност, което води до образуване на лед и сняг по задната стена и рафтовете. След това храната започва да замръзва.

Как да предотвратите образуването на лед в хладилника

В хладилника няма да се образува ледена коричка по стената и рафтовете, ако поставите в него чаша разтвор на сода: 200 мл вода и 2-3 чаени лъжички сода.

Когато се изпари, съдържащият се в содата натриев бикарбонат ще предотврати образуването на лед и сняг по стените на хладилника.

Изпаряването на содата няма да позволи на продуктите да абсорбират чужди миризми, те ще запазят естествения си аромат.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text