img

Военен експерт разкри какъв ужас може да предизвика бомбата край Тюленово ВИДЕО

/
/
/
237 Views

Редно е да се извикат екипи от военноморските отряди. Те биха могли, след като обезвредят апарата, да кажат по-подробно.

Най-вероятно това е дошло от войната в Украйна. Това е опит вероятно на украинската страна да атакува военноморски обекти на кримския полуостров“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия военният експерт Васил Данов, коментирайки откритата мина край Тюленово в неделя вечер.

Има взривно устройство и мина на летателния апарат. Прилича ми на мина, която може да повреди морски съд, но най-вероятно би нанесла поражения на жива сила – на хора. Твърде малка е, за да нанесе сериозни последици на плавателен съд“, каза той.

„Като гледам колко е малък дронът. Вероятно има малък обсег на действие. По-скоро е плавал дълго, докато е стигнал до нашите граници„, обясни Данов.

„Предполагам, че трябва да бъде активирано по начин, по който е замислено, че да нанесе последствия. Има защитни устройства, щом досега, докато е носено, не е избухнало, то най-вероятно идеята му е да се докосне от човек или до боен кораб, за да се активира. Може устройството да е повредено от морската вода“, уточни още експертът.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

It is main inner container footer text