All for Joomla All for Webmasters
България

Журналист призова Ананиев да оттегли заповедта за маските и я определи за опасна

“Уважаеми г-н Ананиев, явно не четете, а просто изпълнявате нечии безумни заповеди! Какво имам предвид? С последната Ви заповед от 30.03.2020 г. Вие ни задължавате да носим защитни маски на закрити или открити обществени места! Заповедта сте издал на основание чл.63, ал,1 от Закона за здравето. Държа да Ви припомня и ал.4 от същия член на закона, която гласи следното:

ал.4 Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 1, а средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.

Видно е, че не сте изпълнили закона и не сте създали необходимите условия за изпълнение на Вашата заповед. Нещо повече, тази заповед е почти неизпълнима и е предпоставка за сериозни злоупотреби на публичен ресурс.

Освен това в заповедта Ви липсват инструкции как и къде да се събират използваните маски, които могат да се определят като отпадък разнасящ заразата! Тоест с необмислените си действия Вие сте създали нормативен акт, който е опасен и застрашава живота и здравето на населението.

Дори само тези малки нюанси са достатъчни, за да бъде образувана незабавна прокурорска проверка! Призовавам Ви, незабавно оттеглете заповедта си!

Тя е опасна за здравето и живота на хората, тъй като средствата са жизнено необходими за осигуряване на предпазни средства за лекарите и сестрите, които спасяват животи на първа линия. ”

Това написа във Фейсбук журналиста Димитър Байрактаров.


източник

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top