All for Joomla All for Webmasters
България

Забраниха на Русия да участва в олимпиадите и световното по футбол

Русия няма да може да се представи под своя национален флаг и със своя химн на олимпийските игри в Токио 2020 и Пекин 2022, както и на световното първенство по футбол в Катар 22.

Това постанови спортният арбитражен съд (CAS) в Лозана при обжалването от руската страна на наложената 4-годишна санкция, наложена от световната антидопингова агенция (WADA) заради системна манипулация на проби от спортисти в Московската лаборатория.

Единственото решение в полза на Руската федерация е, че периодът на наказанието се свива наполовина и ще изтече в края на 2022 г.

През това време само отделни руски състезатели, които покрият редица критерии на WADA, ще получат право да участват под неутрален флаг на двете олимпиади. Същото важи и за футболния Мондиал `22, където Русия ще може да се яви без националните си символи, ако „сборная“ преодолее квалификациите на ФИФА в зона „Европа“.

Същевременно страната няма да може да домакинства никакви значими спортни събития по време на двугодишния период, като ще ѝ бъдат отнети всички вече поверени световни шампионати, „освен ако е юридически или практически невъзможно“. Според решението на CAS президентът на Русия Владимир Путин, както и всички други представители на правителството, нямат право да присъстват на лятната и зимната олимпиада, „освен ако не получат лична покана от японския премиер Йошихиде Суга“.

Днешното решение на CAS влиза незабавно в сила и с него трябва да се съобразят както международният олимпийски комитет (МОК), така и всички световни и континентални спортни федерации.

glasove

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни