All for Joomla All for Webmasters
Протести

„СПРЕТЕ ДА НИ КОНТРОЛИРАТЕ”: Хиляди на протест срещу ограниченията в Лондон

Британските служители на реда са задържали 155 души в централен Лондон, които участваха в мащабен протест срещу карантината в страната. Това се посочва в съобщение, публикувано в събота от пресслужбата на столичната полиция, научихме от евроком.

“Арестите са извършени във връзка с нарушаване на ограниченията, свързани с пандемията на COVID-19, нападение срещу полицай, както и притежание на наркотици. Полицията предприе превантивни мерки, за да предотврати събирането на хора в групи и ги призова да се приберат у дома”, се казва в съобщението. Пътна полиция спря няколко автобуса с хора, които се отправят към Лондон, за да участват в протестите.

По-рано Sky News съобщи за сблъсъци между полиция и демонстранти, които хвърляха различни предмети и ракети по органите на реда. Съобщава се, че арестите са извършени в Хайд Парк, главната търговска улица на Оксфорд Стрийт и близо до гара Кингс Крос. Според Daily Mail няколко хиляди души са излезли по улиците на столицата, за да изразят несъгласието си с правителствените мерки за борба с епидемията от новия коронавирус. Демонстрантите издигнаха лозунги: „Спрете да ни контролирате“, „Без карантини“, „Отмяна на маските“ и „Срам за полицията“.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни