All for Joomla All for Webmasters
Протести

Видин се вдига на протест, иска магистрала

Според гражданите строителството се бави с 8 месеца

Граждани на Видин излизат днес отново на протест с искане за строителство на магистрала до града, съобщава БНР.

Година след първите демонстрации организаторите твърдят, че сроковете по графика за изграждане на пътя Видин – Ботевград, за които има решение на Министерски съвет от март миналата година, не се спазват, а забавянето е с повече от 8 месеца. Протестиращите настояват виновните да понесат отговорност.

Според Росица Кирова, председател на гражданско обединение „Единни за промяна“ не са направени предложения за промени в общите устройствени планове на общините Видин и Димово и затова се е стигнало до законодателна промяна.

„Кой ще поеме отговорност за това, че резултатът от желанието на видинските граждани и от желанието на българското правителство, до момента е нулев“, попита тя.

Кметът на Видин Огнян Ценков бе категоричен, че не може да бъде упрекван.

„Нито аз, нито община Видин не може да бъде обвинявана в някакви действия, с които е възпрепятствано или забавено изграждането на магистралния път Видин – Ботевград“, смята той.

„Причината да се стигне до промени в закона за устройство на територията е правен казус, който досега не е имало за други отсечки в страната“, обясни министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

„А дали промяната в закона, която направихме е по-дълга като процедиране в Народното събрание, или промяната на общия устройствен план може да се окаже, че е промяната на общия устройствен план е по-дълго като процедура“, добави тя.

Протестът ще започне в 11 часа с автошествие през града.

Източник: Канал 3, Petel.bg

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни