All for Joomla All for Webmasters
България

„Dom Pérignon“ и чер хайвер ли да си купят с коледните 40 лв пенсионерите?

40 лв за 1 276 200 бедни пенсионери. Премиерът Борисов се похвали с това пред журналистите в началото на седмичното заседание на Министерски съвет миналата седмица.

Коледната добавка ще дойде от преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г. Още на 7 ноември (деня на Октомврейската революция в Русия), финансовият министър Владислав Горанов се похвали, че е осигурил коледни надбавки за най-бедните пенсионери.

Според експерти бонусите могат да бъдат много по-високи, стига правителството да желае да ги даде. Горанов се хвали с огромен бюджетен излишък, който не винаги е ясно къде отива, но за възрастните и бедните парите са все унизително малки.

Миналата година възрастните гърци с ниски пенсии (минималната пенсия там е 486 евро с добавка за бедност от 230 евро) са получили Коледна надбавка от 1000 евро или два пъти повече от предходната година. Освен това през 2019 г. финансовото министерство в Атина компенсира пенсионери, на които са били орязани пенсиите от 1 януари по неясно правило с до 8000 евро, според изчисленията.

След такова сравнение министър Горанов или трябва да се затвори в луксозния си апартамент в комплекса на милионерите братя Домусчиеви и да си посипе главата с пепел или да отиде при бедните пенсионери да им обясни какво точно да си купят с 40-те лева за Коледа:

френско шампанско, чер хайвер и пастет от гъши дроб или да отидат на хотел в Банско? Каквото им остане – да го внесат на влог в банка…
informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни