All for Joomla All for Webmasters
България

Симеонов: Щеше да се стигне до малка гражданска война, ако бяхме оставили блокадите

Въпросът с палатките беше подробно обсъден, тъй като протестите сериозно нарушават закона вече 30 дни. Няма как да гледаме безразлично на това нарушение, а освен това имаше доста притеснителни сигнали. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тв тази сутрин, след като снощи протестиращи хвърляха домати, яйца и ябълки по централата на партията в центъра на София.

„Имаме връчена подписка за граждански контрапротест, което е притеснително.

Имахме доста случаи на лична саморазправа. Всички колеги обсъждахме около час ситуацията с ограничението на свободното движение и стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата. Ако бяхме оставили нещата, те могат да отидат до малка градска гражданска война. Мога и по друг начин да го кажа – не може да има еднопосочни права, да блокират свободите на хората и да бъдат охранявани от полицията“, заяви той пред Нова тв.
Лидерът на НФСБ определо действията на протестиращите като „хулигански“.

„Ако ви ударят един шамар, ще се почувствате ли по-добре, ако ви ударят два шамара. Това е един скандал за ескалацията на агресивността, която се ръководи от неясни субекти. Това, което стана с централата на НФСБ снощи не трябва да бъде насърчавано“, каза Симеонов.

„Вчера моята роля е била да бъда вестоносеца на лоши новини за протеста. Оповестих решението на коалиционния съвет“, обясни той.

Валери Симеонов коментира и думите за оставка на правителството на вицепремиерът Томислав Дончев.

„Томислав Дончев каза, че е бил сериозно притиснат от вас и затова го е коментирал. Приемете, че това е била негова позиция, защото не е било обсъждано“, категоричен е лидерът на НФСБ.

Той обясни, че за НФСБ не е важно дали ще присъства в следващия парламент и не това е причината да са твърдо против оставка на правителството.

„Не говорите с официален политик, който се храни с това. Аз не се издържам с политика. Никой не може да обвинява мен и колегите ми в кражби, дейността ни е посветена на патриотичната идея. Не намирам за уместни такива коментари. Ако избирателите са доволни, ще влезем“, каза той, допълвайки, че ръстът на доходите в последните години е с 40%, а Черноморието е пълно с туристи.

Валери Симеонов коментира думите на президента, който вчера заяви, че „историческият часовник в България е върнат в зората на прехода“.

„Такъв модел на политическо поведение е избрал г-н Радев, последователен е. При него няма факти и конкретика, а има общи фрази, шаблони и кухи твърдения. Не виждам какво има да се анализира“, обясни той. / allbg

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни