All for Joomla All for Webmasters
България

Урсула фон дер Лайен: На 27 декември започва ваксинирането на всички европейци

Така дългоочакваното масово ваксиниране на всички граждани а вропейския съюз започва до дни.

По думите на шефа на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен имунизацията започва на 27-и декември, предават от Novini.bg.

Изявлението на Лайен идва след отправеното предложение от страна на германския здравен министър, който посочи, че ако Европейската агенция по лекарствата даде зелена светлина на препарата на „Пфайзер“, ваксинирането трябва да започне още на 27-и декември за всички 27 държави-членки в ЕС.

Започваме възможно най-рано, всички заедно, в един и същи ден – 27-и декември. Нека всички заедно да се обединим и да сложим край на този ужасен вирус, коментира председателят на ЕК и напомни, че за да преборим вируса е необходимо поне 70% от населението на Общността да бъде имунизирано.

Урсула фон дер Лайен апелира от трибуната на Европейския парламент всяка държава да проведе подробна информационна кампания на разбираем език за своите граждани, за да може повече хора да си поставят ваксина. / bultimes

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни