All for Joomla All for Webmasters
България

Урок за България в италиански учебник предизвика скандал

България като страна от Европа намира по-подробно описание в някои от чуждестранните учебници. Ето обаче как е представена страната ни в един италиански учебник. lifebg.net публикуваха писмо на възмутен българин и снимка на страница от италиански учебник, на която е показан урок за България и по-точно за малцинствата. Въпросният урок е поместен в италиански учебник по география за седми клас от 2013 година. По думите на българина, чието писмо е публикувано в сайта, в урока България е представена с информация за мюсюлманските и другите малцинства, но като основна информация липсва друго. Илюстрация на средностатистическата българка също е на представителка на малцинствата – родопска „помакиня“ със забрадка, а отстрани и родопско село, в което се вижда джамия. За проблема с този учебен материал мъжът изпратил снимката обвинява нашите Евро депутати. А и не само той, но и огромна маса потребители в нета са потресени от снимката и съдържанието. Това ли е България – малцинствата?! И кой наистина е отговорен за този скандален урок? Малка част от потребителите в нета предположиха, че това може да не е всичката информация поместена в учебника за България, а само част от нея.
Но Деляна Петкова се оказа, че е била ученичка в Италия, която е учила по въпросния учебник. Тя потвърди, че България действително е представена чрез малцинствата, а за населението пишело, че е предимно като мюсюлманско. Наложило се тя да опровергае написаното в учебника пред целия си клас. А предвид снимките и написаното италианските й съученици започнали да я питат дали в България имаме телевизия и интернет.
Източник: bulgariasega

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2019 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top