All for Joomla All for Webmasters
България

Укрепено свлачище, открито от Борисов, блокира Рилския манастир

Ремонтът струва 6 милиона лева, причина за срутването били валежите през последното денонощие

В района на ремонтирано за 6 млн. лв. свлачище, намиращо се в средата на пътя за Рилския манастир, е паднала огромна скала, съобщи кореспорндент на БГНЕС. Временно на място беше разположен полицейски патрул, който връщаше обратно всички пътуващи към манастира. По разпореждане на областната дирекция на МВР Кюстендил в посока към Рилския манастир се допускаха само машини, които трябваше да разчистят падналите скали. Към момента пътят е отворен, съобщава Нова тв.

От АПИ съобщиха, че преовлажняване на скатовете по трасето на пътя за Рилския манастир са активизирали поредица от свлачищни процеси през последните 24 часа и поради това движението по третокласния път III-107 Кочериново – Рилски манастир остава временно ограничено в двете посоки.

На 29 декември премиерът Бойко Борисов написа във Фейсбук, че каквото е било обещано да се направи за Рилския манастир, е вече изпълнено. ”Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо”, заяви министър-председателят, цитиран от БГНЕС. Укрепителните дейности започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка. ”С близо 6 млн. лв. бе завършено укрепването на срутището по пътя за светата обител. Осигурили сме и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води. В момента тече и реконструкцията и художествената реставрация на манастира, за която правителството отпусна 600 000 лв”, пише премиерът.

Миналата седмица той заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, както и с кмета на Рила Георги Кабзималски направиха оглед на укрепеното срутище на пътя за Рилския манастир. / segabg

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни