All for Joomla All for Webmasters
България

Цветанов на крака при господарите си в Щатите. Рапортува дали изпълняваме нарежданията.

Публикуваме информацията, която Цветан Цветанов от ГЕРБ съобщи за срещата си със старши директора по въпросите на Русия към Съвета за национална сигурност на Белия дом.

«За мен бе чест в рамките на само два месеца за втори път да се срещна със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на Белия дом Фиона Хил. Двамата разговаряхме във Вашингтон, където предстои да се включа за шеста поредна година в Молитвената закуска при президента на САЩ Доналд Тръмп.

С Фиона Хил обсъдихме различни аспекти на сигурността в региона, като в хода на разговора изразихме общата ни загриженост от повишаването на напрежението в Черноморския басейн и по-специално Азовско море и Керченския пролив.

Двамата се обединихме около мнението, че правилата на международното право следва да се прилагат в пълен обем, като е недопустимо нарушаването на суверенитета на която и да било държава.

Фиона Хил даде висока оценка за позицията на българското правителство около ситуацията във Венецуела, изразена по време на вчерашното заседание на Съвета по сигурността към министър-председателя на България.

Тя благодари на премиера Бойко Борисов за изразената позиция, която е в синхрон със стратегическите партньори на България — държавите от ЕС и САЩ.

В тази връзка споделих със старши директора по европейските и руските въпроси в Съвета за национална сигурност на Белия дом своето разочарование, че българските институции не са действали в пълен синхрон по този въпрос.

Обясних, че в България има гласове и в подкрепа на Мадуро, което е в рязък контраст с изразените от основните стратегически партньори на България позиции.

По време на срещата с Фиона Хил коментирахме и въпроси, касаещи енергийната сигурност и диверсификацията на газови и петролни доставки до България.

Американската страна изрази подкрепа за газовия интерконектор между България и Гърция, като на свой ред аз уверих, че двете страни работим активно по този въпрос.

В края на разговора с Фиона Хил изразихме готовността си да продължим редовно да обменяме информация по конкретни въпроси от международния и регионалния дневен ред». /News Front

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2019 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top