All for Joomla All for Webmasters
България

Цвета Караянчева: Няма да позволя в НС да се правят провокации

Председателят на Парламента Цвета Караянчева направи изявление във връзка със случващото се на входа на НС. Майки от “Системата ни убива” и други протестиращи са в фоайето на един от входовете на парламента и искат да влязат, за да присъстват на заседание на Комисията по енергетика, Пишат от БНТ

Охраната обаче не ги пуска заради мерки срещу коронавирус.

Караянчева заяви, че няма да позволи в НС да се правят провокации и призовава НСО да си свършат работата.

“Това, което сутринта получих от майките, е едно писмо до народните представители. Аз разбирам, че те искат да разговарят с нас. Винаги сме били отзивчиви и веднага съм го разпратила на групите. Не виждам причина дамите да стоят на пропуска. Те трябва да очакват обаждания от парламентарните групи. Виждам, че раздават декларации на депутатите. От тук нататък това, че седят и търсят контакти с народни представители – аз недоумявам. Няма да позволя в НС да се правят провокации. Призовавам НСО да си свършат работата. Аз безкрайно много съчувствам на децата и майките и не мисля, че мястото е тук на децата. В писмото не пише, че искат сега и на момента среща”, заяви Цвета Караянчева.

“Виждам, че има и детенце долу. Призовавам майката на детето да се прибере, защото е изложено на риск. Майките ще бъдат чути. Има заповед на министъра за пропускателен режим във връзка с COVID-19”, каза още председателят на парламента.

Караянчева запозна депутатите с исканията на майките от трибуната.

Антон Кутев от БСП за България заяви, че става въпрос за елементарно хуманно отношение към хора, които в момента са в ролята на протестиращи.

“Не може да оставите майка и дете с увреждане без тоалетна. Последствията ще ги видите във вечерните новини”, заяви Кутев.

Преди това протестиращите внесоха искане до всички парламентарни групи за диалог и решаване на напрежението в страната.

В този час майките са във фоайето, а отвън се събират и други протестиращи.

Полицията отцепи входа на Народното събрание от страната на бул. “Дондуков” и не позволява никой, освен работещите в сградата, да влиза вътре.

Във фейсбук страницата си майките от “Системата ни убива” написаха, че от 10:00 часа са в деловодството на НС и отказват да напуснат сградата, “докато Бойко Борисов не подпише декларация, че си подава оставката и е съгласен и подкрепя исканията на протеста, или всички депутати не подпишат подобна декларация”.

Те твърдят, че с тях има човек с тежки увреждания и им е отказан достъп дори до тоалетната.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни