All for Joomla All for Webmasters
България

Трябва ли президентът да наложи вето на скандалния закон, който предвижда принудително изследване на гражданите?

Хиляди граждани изригнаха срещу скандалната поправка в Закона за здравето. Нова алинея 8 в чл.61 от Закона предвижда гражданите да бъдат изследвани принудително, ако има съмнения, че са контактували със заразно болен без значение от заразата.

В Международният класификатор на болестите са описани хиляди заразни болести, които са ежедневие в нормалния човешки жизнен цикъл, сега обаче всеки неудобен на властта може да бъде запечатан под карантина за 28 дена след принудително изследване, за което ще знаят малцина.

В случай, че неудобния гражданин откаже да бъде изследван, той ще бъде принуден насила от органите на МВР, както предвижда чл.215А, ал.2 от Закона за здравето.

Неволите на гражданина няма да свършат до тук, тъй като той може да бъде принуден да заплати и една огромна сума за направеното изследване, която да не е по джоба му. Както сами разбирате тази поправка се явява мощен инструмент в ръцете на държавата, за да държи в подчинение огромни групи от хора.

Това може да става и чрез децата, които са най-уязвими и беззащитни от прилагането на този закон. Сега президента е на ход с конституционна възможност да наложи вето върху тази поправка, която бе приета вчера без никакъв дебат, което говори и за политическа корупция с доверието на хората!

otupor

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top