All for Joomla All for Webmasters
Любопитно

Св. Христина – хубавицата, затворена в кула не предава Бог

На 24 юли почитаме Света Великомъченица Христина.

Родена през III век в Тир, родителите ѝ произхождали от богат и знатен род, а баща й бил управител на града. Още като малка тя се славила с невиждана хубост – никоя девойка не можела да се сравнява с красотата ѝ. За да я предпази от човешките погледи нейният баща построил висока кула, поставяйки златни и сребърни изображения на своите езически богове, като ѝ заповядал всеки ден да им пали тамян и да им се кланя. Но Христина била вяра само на Бог, пишат от изданието Кмета.

След неуморни молитви и пости – пред нея се явил Господен ангел, който ѝ съобщил, че в името на вярата си ще бъде жестоко изтезавана, но Създателят винаги ще я укрепва и ще ѝ помага. Тогава Христина счупила на парчета сребърните и златните идоли на баща си и ги изхвърлила през прозореца. Предсказанието не закъсняло. Разбирайки какво е направила, баща ѝ умопомрачен от ярост и злоба, подложил девицата на жестоки изтезания. Но тя винаги била обградена от невидими ангели, които освен, че облекчавали мъките й, пеели с нея хвалебствени песни и прославяли Бога. Никой не успял да накара светицата да се отрече от Господ. Виждайки на какво подвизи е способна вярващата, хиляди последвали примера й и приели Христовата вяра.

Днес, православната църква почита паметта и паметта на преподобни Поликарп, архимандрит Печерски, починал през 1182 година.

Честит имен ден на Христина, Христин, Кристина, Кристин, Кристиян!

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни