All for Joomla All for Webmasters
България

Спасиха живота на 10-годишно момче с тумор около аортата

Съвместен екип от хирурзи на Военномедицинска академия и “Пирогов” спасиха живота на 10-годишно момче с рядък тумор около аортата. Екипът извършил изключително сложната оперативна интервенция е ръководен от професор Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на ВМА, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Детето е имало тумор (невробластом), разположен около аортата и основни нейни разклонения, а малкият пациент е опериран, благодарение добрата колаборация между ВМА и УМБАЛСМ “Пирогов”.

В съвместния екип, ангажиран с лечението на детето, участваха и детските хирурзи доцент Христо Шивачев и д-р Стефан Стоилов.

Близо 3-часовата интервенция е преминала при минимална кръвозагуба, а сложността ѝ идва именно от разположението на образуванието, характерно основно за детска възраст, и риска от животозастрашаващо кървене.

“Туморът е отстранен радикално, като надеждата за дефинитивно излекуване е много голяма”, коментира проф. Владов.

Малкият пациент се възстановява нормално и предстои да бъде изписан.
Източник:Дир.бг

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2019 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top