All for Joomla All for Webmasters
България

Спасиха щъркел, оплетен в проводниците на електрически стълб

Добри хора спасиха щъркел, оплетен в проводниците на стълб от електроразпределителната мрежа в района на с. Груево, община Момчилград. Птицата е била с наранен крак и не е била в състояние да лети. Сигналът за бедстващата птица е подаден в EVN от кмета на селото.

Сътрудници на електропреносната мрежа веднага са организирали спасителна акция със специализиран автомобил (автовишка) на дружеството. Птицата е предадена на експерти от РИОСВ Хасково.

За последните 10 години EVN България е инсталирала 2493 броя специални платформи за щъркелови гнезда по електрически стълбове в Югоизточна България за предпазване живота на щъркелите при гнездене, съобщават от дружеството. Като допълнителна мярка са монтирани и защитни изолации на 8588 стълба. По този начин са осигурени безопасни за птиците места за почивка и наблюдение.

Източник: Десант

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top