All for Joomla All for Webmasters
България

Спасиха родилка и бебето ѝ в навечерието на Рождество

18-годишна родилка от Пазарджик и бебето ѝ са спасени от лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Пазарджик в навечерието на Коледа.

Тежкото раждане на младата жена е продължило няколко часа. Заради усложнения, задържана плацента и обилен кръвоизлив, се налага да й бъде направено спешно кръвопреливане, обясни началникът на отделението д-р Илиян Траянов, съобщиха от лечебното заведение.

Той изказа огромните си благодарности към д-р Иван Китов и дежурния екип, водил раждането. Благодарение на адекватните си действия медиците са се справили много добре и са успели да спасят два човешки живота. Малкото момиченце се ражда живо и здраво в 19.35ч., на Бъдни вечер. То е с размери- 51 см. височина и тежи 3 кг. и 500 грама.

На Рождество Христово и на втория ден на Коледа няма родени бебета. За годината обаче се наблюдава ръст на раждаемостта. 636 са новородените в МБАЛПазарджик през 2019 година. На фона на спада на ражданията в страната при нас има увеличение на броя на новородените, коментира началникът на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Илиян Траянов
dunavmost

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top