All for Joomla All for Webmasters
България

Ще предложат маските да бъдат задължителни на всички закрити места

Неспазването на елементарните мерки са причината за ръста на случаите. Дезинфекцията, миенето на ръце, спазване на дистанция и носене на маска – това е, нищо сложно, заяви в сутрешния блок на БТВ директорът на болница “Пирогов“ проф. Асен Балтов.

“Лятото бяхме на открито, това е оказало влияние за по-малко случаи. Видяхме, че когато се събрахме на закрито, то случаите се вдигат”, каза още той, научихме от burgas24

Проф. Балтов заяви, че иска задължително носене на маски на всички закрити места. “Не знам дали това ще е следваща мярка, но ще се обсъди с Щаба”, заяви шефът на “Пирогов”.

“Има огромна съпротива за носене на маски. Има коронавирус – това не е конспиративна теория. Няма логика в баровете да са без маски”, разкри проф. Балтов.

“Ако влезем в червената зона на Европа ще сме част от червения списък – това значи забавяне на движението, свободното пътуване, туристи и още много”, разкри експертът.

“Сега имаме най-либералните мерки. Ако искаме да имаме много пациенти в болницата, нека хората да продължават да действат по този начин”, категоричен бе проф. Асен Балтов.

“Не смятам, че училищата бяха огнища на COVID-19, а по-скоро вирусът бе привнесен от почивките”, каза още директорът на “Пирогов”.

“Прогнозата ми беше за 25 000 заразени до края на месеца, но нещата вървят към 30 000”, съобщи проф. Балтов.

“Прекалено малък е шансът за оцеляване на хората, които са интубирани и заразени”, допълни той.

“Лекуваме болните с коронавирус с всички възможни средства. Повечето преминали през “Пирогов” са излекувани”, завърши проф. Асен Балтов.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top