All for Joomla All for Webmasters
България

ШАПКИ ДОЛУ! Един човек си отиде, за да спаси десетки други! Поклон пред героизма на този мъж!

Поклон пред паметта на този човек опитал се да спаси другите пътуващи!

Едва ли всички ние жители на област Благоевград ще забравим вчерашния ден. В ранните часове на деня на АМ Струма край Сандански в посока Дамяница стана верижна катастрофа с около 25 коли. В този час мъглата е била гъста и непрогледна. Резултатът от тежкия инцидент е един загинал и 16 ранени.

54-годишният Димитър Костадинов от санданското село Ново Делчево е загиналият човек, опитал да предупреди останалите шофьори по магистрала „Струма” за опасността. Той е семеен, с две деца и работи от години като професионален шофьор. По думите на кмета на селото Валентин Апостолов обаче мъглата по магистралата е била „гъста като сирене” и водачът на един от преминаващите камиони не е успял да види Димитър навреме.

Ето какво още каза Валентин Апостолов пред колеги: „Познавам го, роднина ми е, втори братовчед. Добър човек, нито скандали е правил, няма никакви такива прояви. Последно работеше във фирма за алуминиева дограма, иначе е професионален шофьор. Преди да започне да работи с дограмите, работеше в спедиторска фирма. През уикендите задължително пиехме кафе заедно“. „Катастрофата е станала точно по средата между нашето село и Сандански. Мъглата е била много гъста.

Говорих с едно момче от свидетелите, което каза, че е била гъста „като сирене“. Не можели да виждат на два метра. Още един човек е имало с Димитър в колата, не знам кой е, но той е жив. Димитър е слязъл да спре рейсове, коли, но тирът го е премазал, не го е видял“, разказа още Апостолов.

Хиляди българи не само от област Благоевград, но и от цялата страна днес на личните си профили в социалната мрежа поставиха свещичка в памет на този човек.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2019 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top