All for Joomla All for Webmasters
Любопитно

Съветите на д-р Мермерски за тънка талия

По това време на годината между най-прилаганите успешни диети за бързо отслабване са бананово-водната и бананово-млечната диета. Те са доказано ефикасни за бързо отслабване, но препоръката на д-р Мермерски, син на прочутия проф. Мермерски, е да се използват само отделни техни компоненти, за да може не само да отслабнете, но и да го направите здравословно.

Диетата с банани и мляко датира още от 1934 г., когато лекар в университета „Джон Хопкинс” я разработва за пациенти с диабет. Днес, в оригиналния си вид, тя по-скоро е много популярна модна прищявка, за чийто потенциал като средство за бързо отслабване се говори много. Това, което изследванията показват, е, че с тази диета се отслабва, но тя не осигурява достатъчно хранителни вещества.

Оригиналната диета се състои от ядене на четири до шест банана и пиене на три до четири чаши прясно мляко (може и пробиотично кисело) всеки ден в продължение на две седмици. Това трябва да бъде последвано в продължение на две седмици от консумирането на месо, риба, яйца и зеленчуци, но не и на мазнини или въглехидрати. Този четириседмичен цикъл се повтаря. Публикуваните резултати от многократни клинични изследвания показват, че пациентите, които дисциплинирано са спазвали диетата, са загубили между 3 и 6 кг по време на първите две седмици от бананово-млечния режим.

Съвременната версия на тази диета е съкратена и включва консумирането на само един банан и една чаша мляко. Някои експерти препоръчват да не се провежда за повече от три дни, докато други препоръчват по-дълъг срок. Бананите и млякото са богати на хранителни вещества. Ако обаче вашата диета включва само тези две храни за продължителен период от време, в организма ще се получи дефицит на жизненоважни хранителни вещества като калций, желязо, витамин С, фолиева киселина, витамин Е и витамин К и редица други, казва д-р Мермерски.

Минималното количество въглехидрати, което трябва да консумираме ежедневно, за да разполага мозъкът ни с достатъчно енергия, е 130 грама. Четири банана и 3 чаши нискомаслено мляко осигуряват само 160 грама. Това количество е недостатъчно, за да осигури горивото, от което се нуждае освен мозъкът ни и тялото, за да извършва физически дейности.

Също така ще изпитате недостиг на белтъчини и фибри. Големият съвет, който д-р Мермерски дава, за да можете лесно и здравословно да отслабнете с млечно-банановата диета, е да замените едно от ежедневните си ястия с банан и чаша кисело мляко. Най-очевиден ще бъде ефектът, ако замените вечерята и вечеряте не по-късно от 19:00 часа.

Източник: Ретро

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни