All for Joomla All for Webmasters
България

Русия ни готвила хибридна война заради Николай Банев, обяви Иван Гешев

Намерили са телефон в кутия с натурален сок у Николай Банев. говорил е с руски лобисти, предлага сформиране на евразийска партия.

Банев иска политическо убежище на жена си, децата си. Това е предателство към собствената държава.

Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред bTV, пишат от “Фрог нюз”

Телефонът е намерен от служители на правосъдието и предаден на досъдебното производство. Обещавано му е защита от европейски съд от руски адвокати. Обещавано им е хибридна война срещу прокуратурата. Обсъждана е хибридна война от Русия и медийна акатака срещу прокуратурата , посочи още той.

Към определен момент в швейцарски банки е имало суми от милиард лева. Ние сме сигнализирали компетентно и бързо швейцарските власти. Предмет на разследване са 4 предприятия, обясни още Гешев за Баневи.

Днес ще обявим на г-жа Цачева за телефона и експертизата, която ще им бъде полезна, каза още той.

Той коментира надълго и широко и делото „Младост“: Десислава Иванчева използва всякакви начини, за да се защити, включително и тази жалба до Страсбург. Тя има право на това. Не разбирам защо трябва да се говори, че България ще плаща, само защото г-жа Иванчева е подала жалба. Всички видяхте какво се случи при задържането на г-жа Иванчева. Въпреки това все още се говори и има твърдения, че парите са подхвърлени. Представяте ли си какво щеше да се случи, ако акцията не беше проведена по този начин. В момента тече дело и не искам да коментирам. Подсъдимите имат право да се защитават по вскякъв начин, включително и като лъжат. За това не може да им се търси съдебна отговорност. Няма да влизам в спор с подсъдими. С тях се влиза в спор в съдебната зала, а не в телевизионните студиа. Развихря се една медийна фиксация по темата с Десислава Иванчева и всичко се прехвърля на прокуратурата, посочи Гешев.

Видях СРС-тата, които излязоха по медиите. Не съм наблюдаващ прокурор и не мога да ги коментирам. Прокурорите по делото обясниха, че има съвпадения. На всички е ясно, че в днешни дни се използват посредници и Десислава Иванчева няма да отиде и сама да си поиска. Г-н Ваклин е използвал всички законни методи и тогава се е обърнал към прокуратурата, за да получи последна помощ. Г-н Ваклин е потърсил Петко Дюлгеров, за да разбере защо се бавят преписките му, а не да му дава пари, каза още той.

Недосегаеми хора в България няма. Могат да бъдат проверени всички – политици, депутати, кметове, прокурори, министри. Не разбирам защо да не може да бъде претърсен офиси на адвокати, ако за тях има съмнения, че са свързани с организирана престъпна група. Поискали сме разрешение от съда и сме го получили, като вътре изрично сме посочили, че ще се извършват претърсвания на адвокатски кантори и домове. Открили сме необходимите доказателства след претърсванията. става въпрос за връзки с един руски олигарх, който е в санкционните списъци на ЕС и САЩ. Работим с партньорските служби. Има интересни неща по делото и става въпрос за пране на милиони евро. По делото са обвиняеми към момента 10 души, като сред тях има и шофьори на адвокатите, на които са прехвърлени фирми. Така Гешев коментира твърденията на адвокати, че канторите им са били претърсени незаконно.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top