All for Joomla All for Webmasters
България

Родиха се бебета без ануси в Пловдив

Две бебета, които са се появили на бял свят без ануси, бяха спасени в пловдивската университетска болница “Св. Георги”. Там са им направени анални отвори след сложни операции, продължили часове. Самите лекари ги определят като “висш пилотаж” в медицината. “Липсата на анус е вродена аномалия, която напоследък зачестява. Рисковите фактори са вирусни инфекции в първата половина на бременността на майката, възраст на родителите, вредни химически агенти – цигари, дрога, радиация”, обясни доц. Евгений Мошеков от клиниката по детска хирургия, където са двете новородени.

След подобни интервенции малките пациенти задължително трябвало да спазват определен режим на хранене и да провеждат рехабилитация за засилване на мускулатурата на тазовото дъно. Преди няколко месеца в същата клиника било докарано новородено, при което всички коремни органи се намирали в гръдния кош, тъй като нямало диафрагма. Затова му поставили изкуствена и го върнали към живот. Без намесата на докторите е щяло да издъхне и бебе без хранопровод. При него стомашният сок се изливал в белия дроб и не можело да диша. След успешна операция детето се развива нормално, пише “24 часа”.
Източник:plovdiv24

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2019 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top