All for Joomla All for Webmasters
България

Ревизоро от ВМРО: Няма да спираме изцяло вноса на боклук, но ще го намалим малко

Отпадъци от чужбина ще влизат, но ще се изгарят по регламент. Това заяви новият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро по темата в вноса на отпадъци от чужбина.

Той се оплака, че на местно ниво всички чакат “държавата” да се оправи. И предупреди, че няма как да се спре вносът на боклуци, защото сме изнасяли 8 пъти повече и ако спрем вноса, то ще има отказ отвън да ни приемат отпадъци. Това, което ще прави държавата, е да търси рискови отпадъци и като се намерят такива, ще бъдат връщани обратно.

Димитров изрично уточни, че ще бъде връщан боклук, който влиза под определен код, но не отговаря на него. Попитан колко отпадъци в момента се планира да се връщат, министърът отговори, че са около 150 контейнера.

Помолен от Нова телевизия да коментира информацията, че може за втори път АМ “Струма” да бъде подпалена заради натрупани боклуци, новият екоминистър отвърна, че може да стане и неумишлено – някой да хвърли цигара. И се възмути, че след като под моста, който горя, пак се трупат отпадъци. Дали сме предписание и трябва собственикът на тези боклуци да бъдат преместени, увери Димитров, но призна, че процедурата била дълга.

“Всеки ще направи нещо в държавата, аз ще пратя багер да свърши работата на другите”, продължи министърът, който каза и, че щяло да има банково обезпечение, за да е сигурно, че виновният за новите боклуци ще си ги събере. Относно информацията, че язовир “Огоста” намалява много, министърът се оплака, че имало нелегален водопровод към цяло село в района Дупница. И се почва – защо така, оплака се Ревизоро, който обясни, че интерес имало половината село да има безплатна вода. Димитров уточни, че язовир “Огоста” не се ползва за питейна вода.

На който не му стига водата, иска да се пуска повече, а не да си оправи течовете – това са едни други агенции и министерства, оплака се още Ревизоро и добави, че предстои в Сливен, в Дупница, в Ботевград да се обърне внимание на незаконно точене на язовири. Нямам представа, но право на всяка държава е дали да допусне на своя територия човек, който счита, че е замесен в корупционни практики.

Така новият екоминистър Емил Димитров-Ревизоро коментира новината, че САЩ скоро ще обявят за пръв път в историята името на българин, на който ще му бъде забранено да влиза на американска територия. Може да се окаже, че е човек, който е публично известен, може да е човек, за който общественото внимание до момента не е насочено, добави Димитров и уточни, че не е нужно доказателствата за САЩ да бъдат приети от българския съд.
informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top