All for Joomla All for Webmasters
България

Радан Кънев: ГЕРБ май усещат, че Бойко ги изоставя, за да се спаси

Не бях слушал реч на др. Живков, пардон, др. Борисов, 40 мин., без аплодисменти. Дори пред политически “чужда” публика, обикновено се справя. Ясният изказ, простите изречения и селският хумор са универсален код за успех.

Това написа на страницата си във Фейсбук зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев, съобщава Фрог нюз.

Ама този път – не. Може би защото беше не реч, а хленч. А може би Партията ГЕРБ усеща, че Бойко я изоставя, в търсене на лична перспектива и спасение. И на всичкото отгоре – обвинява тях. Партийната машина, която е създал по свой образ и подобие, и която не смее да пръдне без съгласие от Него. А Той им се сърди, че не пърдят достатъчно шумно…, пише в профила си.

Обвинението е взаимно – Той обвинява Партията, Тя – Него. Древно-съветска трагикомедия. “Смъртта на Сталин”, ребята…

А всъщност не знаят, защо не се получава. Защо, при безспорните успехи в пълненето и празненето на бюджета, при категорично добра икономическа конюнктура, хората са недоволни, икономиката се задъхва, а администрацията се проваля гръмовно при всеки опит за мъничка промяна, камо ли реформа.

А е много просто. Трябва да погледнат в огледалото, заедно, Тя и Той. И ще видят не Пеевски, а една уродлива бюрократична машина, обсебила и четирите власти и съответно – отговорна за всичко, за всяка спънка и грешка, продължава Кънев.

Ще видят любимия си образ на Царя-бащица, който “раздава” на всеки, съответно – е отговорен за всяко лишение и болка, обяснява Кънев.

Преди всичко ще видят как това обсебване на цялата власт убива всяка свободна инициатива, убива риска на свободния пазар, убива трудолюбието и амбицията на собствените им назначени чиновници, “страхува” бизнеса и собствениците, обезкуражава лекари и учители, дори да са с по-добри заплати. Защото виждат, че не могат да се развиват, да работят творчески, да помагат.

Така е, др. Борисов.

И преди трийсет години пак беше така. Сбъднатата мечта на авторитарния лидер е негово проклятие и негов край, пише още Кънев.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни