All for Joomla All for Webmasters
България

Проф. Чорбанов: Ако всичко с ваксините е наред, защо да се подписва информирано съгласие?

Научната общност по света е изключително скептична към ваксината, не заради друго, а заради липсата на информация. Няма чисто научни публикации какво се случва реално в организма, кой е пътят за възникване на имунния отговор, какви клетки са включени в този имунен отговор, който да даде информация колко дълготраен имунитет да очакваме, какъв тип имунитет да очакваме, както и странничните реакции, свързани с имунитета. Всички тези неща липсват, това, което е достъпно са клинични изпивания, които са описани само в протоколи. Това коментира ръководителят на департамента по имунология към Института по микробиология на БАН проф. д-р Андрей Чорбанов в ефира на “Премълчани истини”.

“Проблемът на тези четири ваксини, които нашето правителство иска да закупи е, че така нареченият N point или крайната точка, която се контролира като успеваемост всъщност е крайно ниска. Крайната точка на ваксините не дали се намалява смъртността, дали се намалява хоспитализирането. Крайната точка е болки в гърлото, главоболие и треска. Ваксините може да са добри и ефективни, само че ние нямаме доказателства”, допълни проф. Чорбанов.

“Ако всичко с ваксините е наред, защо хората да подписват информирано съгласие, бидейки ваксинирани. Никой не подписва такова за стандартните ваксини. Подписвайки такъв документ, човек се съгласява, че медикаментът не е минал през всички клинични изпитания. Вчера говорих с мой колега от Европа и той каза, че мечтата на всяка фармацевтична компания е да си тества продукта върху няколко милиона души”, коментира професорът.

“В много европейски държави има фондове за компенсанция от поражения от ваксини. Нашата страна няма такъв фонд. Страничните ефекти са възможни, не е задължително да са от лоша ваксина. Те се получават и когато човек има специфични генетични комбинации, които отговарят на дадена патология и това се получава при различни медикаменти”, каза още имунологът. / евроком

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни