All for Joomla All for Webmasters
България

Поголовното изсичане на гори от ГЕРБ оставя България без вода до 5 месеца… Изнесоха дървото в Гърция за трохи, България изсъхва

Поголовното изсичане на горите на България, което продължава вече 10 години (управлението на ГЕРБ), съпътствано от голята суша, което започна от края на Юли 2019 до момента, водят до изключително тежка водна криза за цяла България, а не само за Перник, който влезе в новинарски емисии на медиите.

Изсичането на горите, които основно бяха изнесени за дървопреработка към Гърция, а също и за западни преработвателни предприятия в България, които произвеждат ламинати и паркети, доведе до рязко намаляване на подпочвените води.

По този начин валежите и язовирите сами по себе си не са достатъчни да осигурят нужния обем водни ресурси.

Освен това, абсурдът, който се случва в България – във времена уж на “модерни” технологии – 75% от населението в градовете и 98% от населението в селата да се отоплява на дърва, при наличие навсякъде на електричество, а вече и на газификация – е особен род престъпление от страна на държавата, която го допуска.

Съвсем скоро ще е налице национална водна криза в цяла България, защото не е само язовирът, който захранва Перник, вода няма във всички язовири в цяла България.

Критично е нивото на водата в язовир Йовковци, който захранва Велико Търново и региона и може да стигне са между 3 и 5 месеца. Критично ниско е нивото на язовир Жребчево, където водата ще достигне за максимум 4-5 месеца. Изключително ниско е нивото на високопланинският язовир Белмекен.

Много е ниско и нивото на язовир Студен Кладенец.

Дълго отлаганата реформа на начина на отопление, както и на управлението на водите – сега дават своите резултати. Решението обаче няма да е лесно, освен ако Госопод не изпради обилни дъждове, като проява на своята Милост. Но дали сме я заслужили?
Източник: Село.бг
Заглавието е на редакцията
informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни