All for Joomla All for Webmasters
България

Пловдив излиза на протест срещу полицейския произвол

Пловдив излиза на протест срещу полицейското насилие. Рано тази сутрин полицията премахна блокадата пред Международния панаир в Пловдив, където снощи протестиращи опънаха палатки, блокирайки движението по “Цар Борис III-ти Обединител“ от моста до кръговото на Панаира, научихме от вестник банкер

“Не на полицейския произвол в Пловдив“ – под това мото във фейсбук е обявен протест пред общината тази вечер. Той събира в 19.00 часа недоволни от поведението на униформените.

Няма задържани и отведени в структури на МВР лица след снощните протести. Проверени на място са 30 лица. 10 от тях са имали криминални регистрации, като при някои те са повече от една: с регистрации за кражби са били 4 от проверените. Двама са познати на полицията за извършено преди време хулиганство, съобщават местни медии.

Ето какво написаха организаторите в социалните медии:

“Снощи в Пловдив полицията насилствено премахна палатковия лагер на моста на панаира. Само и единствено в Пловдив това се случи, въпреки изричното уверение на премиера Борисов, че палатковите лагери няма да бъдат пипани. В останалата част от страната това не се случи.

ЗАЩО САМО В ПЛОВДИВ?!

Мирно протестиращи бяха влачени и дърпани. Полицията използва физическа сила и срещу жени. Полицията обиждаше протестиращите.

Превърна се в практика внедрени цивилни полицаи под прикритие да присъстват сред протестиращите.

Полицията демонстративно заснемаше протестиращите и то с няколко камери с цел евентуална репресия. Никъде другаде в страната това не се случва!

От цяла България това се случва само в Пловдив. С какво пловдивчани го заслужихме, след като всички досегашни протести бяха мирни?!”

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни