All for Joomla All for Webmasters
България

Плевнелиев: Това, което Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Не сме корумпирана държава

„Това, което Румен Радев прави, е най-прекият път към диктатурата“. Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ Росен Плевнелиев, научихме от onovini

„Да, има проблем с начина, по който прокуратурата действа. Но от друга гледна точка прокуратурата действа на високи обороти, което не беше така минали години. Изисква се национално единство. Половината от българските олигарси са ударени, но другите не са. Създава се впечатление за селективност в действията. Но не можем да подхождаме популистки. Да сочим само главния прокурор като удобно извинение, че не можем да седнем и да направим тази реформа, която ни е нужна“, каза той.

„От друга гледна точка правителството приема доклада на ЕК, работи с Венецианската комисия, работи се по текстове, които да бъдат приети на национално ниво с нова реформа. Обратното е това, което президентът Радев прави. Денонощно се критикува, плюе, охулва държавата от четири години. Не се дава нито едно решение.

Днес президентът Радев нарушава Конституцията. Да, държавният глава може да свали доверието си от всеки, но няма право да иска оставка. Държавният глава няма право да иска оставката на главния прокурор, на министър-председателя и на парламента, защото това е нарушение на Конституцията и заложеният в нея баланс, назависимост и разделение не властите. В противен случай, това, което Румен Радев прави, е най-прекият път към диктатурата. Той не спазва Конституцията“, категоричен е Плевнелиев.

Дали България е корумпирана държава? Не. Европейските пари отидоха за магистрали. Софийското метро не е вампир. Преминаха се определени граници в тази политическа битка.

Плевнелиев коментира и ситуацията с епидемията от COVID-19 у нас.

„Втората вълна на COVID-19 е факт. Цифрите са обезпокоителни. СЗО отчита рекорд след рекорд всеки ден. Нямаме добри новини. Това, което обаче е важно, е че правителствата във всички страни знаят, че трябва да постигнат баланс – да се застъпим максимално за рисковите групи, но и да не затваряме тотално икономиката, защото това ще бъде тежко за всички“, посочи Плевнелиев.

„Днес България стои много по-добре, отколкото през 2008 г. Вероятно, по статистика на ЕС, ще се окаже, че тази година България ще бъде една от най-малко засегнатите от кризата страни. През 2008-2009 г. беше много трудно. Сега обаче е по-различно. Вземат се мерки, надявам се да е по-лесно”, коментира още президентът Плевнелиев.

ОТ ФОРУМА:

Най-лошият „президент“ на България критикува най-добрият Президент, осмелил се да разбърка вкисналото зеле….Ай сиктир бе, посранко……!!

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top