All for Joomla All for Webmasters
България

От сега: Доживотен затвор грози убиеца на 7-годишно дете от село Сотиря

Доживотен затвор за 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен в убийство на седемгодишно дете от село Сотиря, поиска днес окръжният прокурор Пламен Стефанов, цитиран от БТА.

Окръжният съд в Сливен заседава за втори път по делото, като бяха разпитани вещото лице д-р Тома Чаушев и четирима свидетели на частните ищци – роднините на детето.

Съдът прие заключението на патолога д-р Тома Чаушев, извършил огледа на тялото и аутопсията. Според него смъртта е била неизбежна и неминуема, причинена от съчетана травма от удари с тъпи предмети.

Разпитани бяха свидетели на роднините на убитото дете, които са граждански ищци по делото, като настояват за обезщетение от общо 600 000 лева за претърпени неимуществени вреди. Те бяха единодушни, че случилото се е огромна трагедия, като посочиха, че хората продават фамилната си къща в Сотиря, която им напомня за убитото дете.

Обвинениaята са три – за убийство, опит за изнасилване и блудство с малолетно дете. Според прокурора обвиняемият, макар и млад, е обществено опасен, а деянието е извършено в условията на опасен рецидив. По думите му, той няма ценностна система, а задоволява първичните си потребности. Психологичната експертиза е показала, че страда от личностно разстройство, но е съзнавал какво извършва. Той посочи, че не открива смекчаващи обстоятелства, освен самопризнанията му.

Адвокатът на близките поиска най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна.

Обвиняемият не пожела да обясни мотивите за престъплението, а адвокатът му настоя за наказание около средния размер, като посочи, че мъжът имал обремененост, израснал е в тежка среда, има личностно разстройство.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива.
informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top