All for Joomla All for Webmasters
България

Обсъждат носенето на маски на открито

Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести

Носенето на маски на открито ще бъде обсъдено на заседание на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести, каза пред журналисти в Благоевград министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, научихме от onovini

Заседанието започва във вторник /20 октомври/ от 9:00 часа и в него ще участва и главният държавен главен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Национален логистичен щаб ще координира денонощно работата на всички институции в битката с Covid-19, а страната ще бъде разделена на 6 основни района.

Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след завършилото късно снощи заседание на областния кризисен щаб в Благоевград.

Кметовете на всички общини могат да взимат самостоятелни решения за налагане на допълнителни противоепидемични мерки, като целта е намаляване кривата на заболеваемостта в областта“, съобщи областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.

Здравният министър коментира, че е получил множество предложения за въвеждане на задължително носене на маски на открито, както от родителски организации, така и от медицинското съсловие. Темата ще бъде разгледана на онлайн заседание на експертните съвети по инфекциозни болести и епидемиология.

„Не говорим за ограничаване, затваряне или лимитиране, а за мярка, която има за цел да спаси възможно най-много хора и да запази здравето на медицинските специалисти, за да има кой да ни лекува на първа линия, денонощно“, уточни проф. Ангелов.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни