All for Joomla All for Webmasters
България

Новите мерки влизат в сила след 3 дни!

Строгите мерки, които предложи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще влязат в сила в петък, 27 ноември. Те ще бъдат обсъдени на Министерски съвет, но по думите на министъра, почти сигурно в сила ще влязат всички мерки, научихме от plovdiv24.

“Категорично няма да има КПП-та и подобни ограничения. Тази мярка не е ефективна. Ако говорехме за кръстърно разпространение, може да се отделят отделни населени места, но няма такива данни“, коментира Ангелов.

Мерките включват:

– Удължаване на срока на извънредната епидемиологична обосновка до края на март.

– Преминаване в онлайн среда на всички училища, забавачки, ясли, университети и други учебни заведения.

– Преустановяване на всички колективни спортни мероприятия, конгреси, семинари, конкурси и други, включително частно организираните тържества.

– Продължаване на забраната за посещения на дискотеки и нощни барове.

– Преустановяване на работата на всички заведения, кафенета, барове, ресторанти и други, като остава варианта за доставка до домовете

– Преустановяване на работата на всички нехранителни магазини, включително молове.

– Ще могат да работят само, аптеки, хранителни магазини, дрогерии, банки, застрахователи и други ключови бизнеси.

– Забрана на всички вътрешни и външни екскурзии.

“Това не е локдаун. Вярвам, че заедно ще го наложим. Така всеки един от вас ще стане и лекар и медицинска сестра. Ще има резултат след около 20 дни. Около Коледа ще направим нова оценка и може мерките да бъдат отслабени за празниците“, заяви Ангелов.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни