All for Joomla All for Webmasters
България

Номинираха лекаря, спасил мъж след час в клинична смърт, в инициативата “Достойните българи”

Д-р Мирослав Йорданов, който по време на дежурство в Спешна помощ в Горна Оряховица сътвори медицинско чудо и върна към живота 51-годишен пациент, изпадал два пъти в клинична смърт, бе номиниран в инициативата „Достойните българи“. Случаят придоби национална популярност и бе разказан първо от „Борба“ миналата седмица.

Заради проявения професионализъм и хладнокръвие по време на критичната ситуация 29-годишният медик ще получи отличието през 2020 година.

Младият лекар се превърна в герой и поради факта, че извършил реанимационните действия с подръчни материали, защото звеното не е оборудвано с необходимата апаратура. Той и колегите му в амбулаторията правили на ръка сърдечен масаж, обдишване с уред за изкуствено дишане и дозирал животоспасяващите медикаменти на око.

Пациентът бе долекуван в Специализираната болница за активно лечение по кардиология и към момента е добре и няма последици след преживяното.

Д-р Йорданов е като магнит за тежките медицински случаи. Сред спасените от него са пациент, прерязал бедрена артерия с трион, жена с пчела в ухото и т.н.

Медикът дава дежурства в Спешна помощ в Горна Оряховица, Велико Търново и Плевен.

Галина ГЕОРГИЕВА

Борба.БГ

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни