Любомир Каримански: Дончева е отровен бурен, нищо не донесе на политиката за 30 години

Категория : БЪЛГАРИЯ | ПОЛИТИКА Постното на 2021-09-14 19:05:11


Любомир Каримански: Дончева е отровен бурен, нищо не донесе на политиката за 30 години

„Странно е, че точно Татяна Дончева говореше за дървото и храстите, опитвайки се да направи сравнение с Ива Митева. Аз лично бих я оприличил на отровен бурен, който при всяко посаждане на дърво се опитва да го задуши“. Това заяви пред бТВ Любомир Каримански председател на Бюджетната комисия в парламента от ИТН в отговор на думите на Дончева по-рано в същата медия.

„Ако Дончева е знаела, че „Има такъв народ“ работят със задкулисието, тогава какво е търсела като гост в предаванията на телевизия 7/8 на Слави Трифонов“, попита Каримански.

„Това е един политик, който 30 години не донесе нищо“, категоричен бе депутатът от „Има такъв народ“.

Той определи като лъжа от нейна страна, че финансовия министър не участвал в актуализацията на бюджета. 

Лъжа според него е и твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че работата по финансовата рамка е започнала в началото на септември. Каримански разкри, че Нинова е била в кабинета на Ива Митева и е настояла, когато е трябвало да върне мандата, че ще го направи, ако се направи извънредно заседание на бюджета на НЗОК и на ДОО. 

„Защо е този натиск, защо не го направи преди 3 септември", попита той. Това е интриганстска система, каза той. 

Председателят на бюджетната комисия отхвърли информацията, че е бил кандидатът на „Има такъв народ“ за председател на БНБ, когато беше поставена темата за смяна на настоящия шеф.

Снимка: БГНЕС