Проучване: Почти 60% от българите одобряват служебния кабинет

Категория : БЪЛГАРИЯ | Общество Постното на 2021-07-25 15:12:58


Проучване: Почти 60% от българите одобряват служебния кабинет

58,9% от българите одобряват служебното правителство, 28,8% не го одобряват, а останалите се колебаят. Сред поставилите негативна оценка на служебния кабинет са основно привърженици на ПП ГЕРБ.

Това показва проучване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл", проведено между 30 юни и 7 юли сред 1010 пълнолетни лица. Интервютата са проведени "лице в лице" с таблети.

Извадката е етапна равносметка в рамките на ежемесечната независима изследователска програма на "Галъп интернешънъл болкан".

Изследването показва и че доверието към президента Румен Радев остава високо. 64,3% от анкетираните го одобряват, недоверието към държавния глава е 22,2%, 12,5% се колебаят, а 1% не са чували името Румен Радев.

"Основните опоненти на президента са привържениците на ГЕРБ, а след назначаването на служебния кабинет доверието към него на практика расте", отбелязват от социологическата агенция.

Изследването е проверило и отношението към ваксините. Само 4,2% са споделили, че имат една поставена доза, 16,7% твърдят, че са ваксинирани с две дози, 27% не са имунизирани, а 41,8% нямат и намерение да си поставя ваксина.

Отказът от имунизация се дължи на комплексни фактори. Делът на българите се е увеличил слабо в сравнение с юни, когато беше 48%.