РЕШЕНО: Въпреки отсъстието на ГЕРБ, депутатите създадоха наново комисия за ревизия

Категория : БЪЛГАРИЯ | Общество Постното на 2021-07-22 15:13:30


РЕШЕНО: Въпреки отсъстието на ГЕРБ, депутатите създадоха наново комисия за ревизия

Депутатите в 46-ото Народно събрание решиха да се създаде "Временна комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните 5 години". Вносител е Мая Манолова и група народни представители.

ГЕРБ-СДС напусна залата по време на дебатите заради решенията за комисия, която да разследва полицейското насилие и подслушването по време на протестите.

Пред вас сме 63-ма души, които представляват над 600 000 български избиратели. По силата на Конституцията всеки един от нас представлява целия български народ. Нещо недопустимо се случи в пленарната зала преди минути. Тези 600 000 български граждани и парламентарната група на ГЕРБ-СДС беше лишена чрез гласуване от представителство в една от временните комисии в Народното събрание.

Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание. Парламентарната група напусна залата, след като депутатите не одобриха избора на ГЕРБ Младен Маринов да участва във временната комисия за полицейско насилие.

"Не става дума за ограничаване на политически права, а става дума за ограничаване на граждански права. Става дума за зачеркването на човека - бивши хора", коментира пък Томислав Дончев.


Напиши коментар: