Васил Божков след решението на съда: Какво чака Гешев, че не арестува Горанов?

Категория : БЪЛГАРИЯ | Общество Постното на 2021-03-09 12:16:20


Васил Божков след решението на съда: Какво чака Гешев, че не арестува Горанов?

"Има решение на съда /АС-СГ/. Какво чака Гешев, че не арестува Горанов?". Това коментира бизнесменът Васил Божков в социалните мрежи. Повод за коментара му е решение на Административния съд в София.

Решението на АССГ е от 08 март 2021г. Нормата на Закона за хазарта е прилагана неправилно и от Държавната комисия по хазарта, и от министъра на финансите в продължение на твърде значителен период - повече от 5 години - спрямо обществения интерес и легитимните очаквания на гражданите за законност от държавните органи, включително и от организатора на играта. 

Съдията допълва още, че за този 5-годишен период ДКХ е следвало да реализира 75% повече приходи спрямо действително събраните. Предвид периода и размера на непостъпилите в държавния бюджет общо държавни такси 557 млн. лева, за съда, с оглед на фактите по делото, е необяснимо както бездействието на органа, осъществяващ държавния надзор върху хазарта, така и бездействието на министъра на финансите, към който е била ДКХ.

Съдът напомня и че през тези 5 години "Еврофутбол" е проверявано 4 пъти и нито веднъж не са били констатирани нарушения, а е трябвало да бъде установено, че законът се прилага неправилно.

Източник:Евроком

Напиши коментар: