СДС: Вместо да решава проблеми, новият министър прави ненужни уволнения

Категория : БЪЛГАРИЯ | Общество Постното на 2021-06-09 17:19:08


СДС: Вместо да решава проблеми, новият министър прави ненужни уволнения

Притеснени сме, че служебното правителство подценява заплахата от  Covid-19. Малкото новозаразени не бива да ни успокоява. Миналата година през  лятото също имахме глътка въздух, но през есента болестта изригна с нова  сила и покоси хиляди българи. Ваксинациите забксуваха, но това не притеснява служебния кабинет. Това се посочва в позиция на СДС.

„Вместо да търси решение на проблемите, новият министър на здравеопазването създава нови. Ненужните уволнения на знакови и доказани професионалисти, създава  напрежение, а не успокоява системата на здравеопазването, която трябва да работи като единен механизъм, за да предотврати нови вълни от коронавируса. Призоваваме здравния министър да се съсредоточи върху спешните задачи,  свързани с опазването здравето и живота на българите, а не да се вживява в ролята на кадровик! Призоваваме българите да се ваксинират масово, да не се подвеждат по измамното спокойствие и безхаберието на управляващите! Животът и здравето ни са и в собствените ни ръце. Да бъдем отговорни към себе си, въпреки безотговорността на служебния кабинет!“, допълват от СДС.

Припомняме, че служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е бивш депутат от редиците на СДС в рамките на два поредни парламента.

Напиши коментар: