ВТОРИ БРИФИНГ ЗА ДЕНЯ: Ще отговори ли ГЕРБ на "Демократична България" за машините?

Категория : БЪЛГАРИЯ | Общество Постното на 2021-05-03 15:28:45


ВТОРИ БРИФИНГ ЗА ДЕНЯ: Ще отговори ли ГЕРБ на "Демократична България" за машините?

ГЕРБ ще даде брифинг в Централата на партията. Събитието ще се проведе днес, 3 май 2021 г. (понеделник) от 16.00 часа.

По-рано днес Борисов имаше брифинг, на който съобщи, че вече имат отреден кандидат за президент, който е умен, красив и харесван на Изток и на Запад, но не споменаха за името му.

На пресконференцията по-рано от ГЕРБ разкритикуваха промените в Изборния кодекс, приети въпреки съпротивата им, изразиха и подозрение, че ще има злоупотреби и фалшифициране на резултатите чрез камерите за видеоналбюдение, че фирмата - доставчик на машините е свързана с дарител на "Да, България" и вече е избрана негласно, че тя е подвластна на тоталитарния режим във Венецуела, а затова машините могат да бъдат пробити от хакери или чуждо разузнаване. Допусна се, че вече е създадена организация за фалшифициране на изборите и в чужбина.

"Демократична България" обвини във внушения и лъжа премиера в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който тази сутрин изненадващо даде пресконференция, за да обвини политическите си противници, че подготвят фалшификация на следващите предсрочни избори.

"Много пъти съм твърдял, че Бойко Борисов е лъжец. Днес той за пореден път потвърди този факт като каза, че фирмата, която доставя хардуера за машинното гласуване в страната, е спонсор и е дарявала пари на "Да, България". Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни," написа в профила си във "Фейсбук" депутатът от "Демократична България" и член на "Да, България" Ивайло Мирчев.


Напиши коментар: