Румен Радев: Доблестта на предците ни не може да изсели пороците на съвремието

Категория : БЪЛГАРИЯ | Общество Постното на 2021-03-03 19:11:33


Румен Радев: Доблестта на предците ни не може да изсели пороците на съвремието

Свободата най-сетне идва от знамената на руския цар Александър II и неговата армия съкрушила османската империя. След обявяване на войната в Петербург хората се кръстят и се прегръщат по улиците. Както казва ген. Скобелев Русия е единствената страна в Европа

Това коментира президентът Румен Радев в София по повод честванията за Трети март.

"Тази сутрин заедно с хиляди българи се поклонихме пред подвига на нашите славни опълченци на Шипка. Всяка година на тази славна дата почитаме нашите герои, но доблестта на предците не може да изсели пороците на съвремието. То е наше дело и наша отговорност. Трети март е ден за почит, но и ден за единение около историческа истина, около идеала на Левски, в който българите не се делят по вяра и произход, нито по сан и богатство, а заедно градят чистата и свята република и заедно градят чистата и свята република на кръстопътя на историческите ветрове", коментира той.


"Ние днес е прекланяме пред нашите героични предци и знаем, че свободата и справедливостта никога не се дават даром, а всяко поколение трябва само да ги отстои, за да ги завещае на следващото. Вечна памет за героите! Да живее България!", завърши Радев.

Източник:Евроком