All for Joomla All for Webmasters
Свят

Най-малко 52 християни убити при атентата по Великден в Шри Ланка

Експлозии избухнаха в две църкви в Шри Ланка по време на Великденската литургия, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Първата експлозия е избухнала в храма „Св. Антони“ в столицата Коломбо. Втората експлозия е засегнала църквата „Сан Себастиан“ в Негомбо, град с преобладаващо католическо население на север от столицата. Църквата „Сан Себастиан“ призова за помощ на страницата си във Фейсбук, предаде БТА.

Най-малко 52 души са убити, а поне 250 са ранените след редица взривове в хотели и църкви навръх честването на Католическия Великден, предава местната полиция.

По последна информация експлозиите са разтърсили три луксозни хотела в Коломбо. Взривове е имало и в няколко църкви, включително една в града и друга в източната част на страната, поясниха правоохранителните органи.

Поне една от жертвите е убита в Гранд хотел „Канемона“ в Коломбо, разположен близо до официалната резиденция на премиера. Експлозията там бе задействана в ресторант, потвърди представител на хотела.

Взривовете са били 6. По информация на полицията атаките са били координирани.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top