All for Joomla All for Webmasters
България

Нагъл и безсрамен Костадин Ангелов: Здравеопазването в България е достъпно и навременно!

Пазете се, ако можете: Родното здравеопазване е ОПАСНО за живота ви! Управляващите пиявици – още по-опасни
На фона на смразяващите данни за високата смъртност у нас, които съвсем не са от ерата на коронавируса, а от доста години насам, министърът на здравеопазването Костадин Ангелов нахакано твърди, че опазването на здравето у нас е НАВРЕМЕННО И ДОСТЪПНО. Самонавива се, вярва си и се опитва да ни зарази с тази си оптимистична вяра.

Я, пак? Навременно и достъпно?

Тогава защо умират толкова много хора
в линейките и по стълбите на болниците? Защо се чака часове за бърза помощ, но нито ден бавене няма при закупуване за прескъпите лимузини и джипове на управляващите и главния прокурор, на чиновниците от столична община? Защо една родилка я лашкат не от болница на болница, а от град на град, за да търси сама специализирана помощ да роди? Защо бесен бивш военен с КОВИД ви предупреди за саморазправа след Нова година?

Не било време за реформи сега в тази медицинска и всякаква криза, казва Ангелов. А отдавна

времето толкова е назряло, че чак ще се пръсне.
Милиони хора, плащали десетки години здравни осигуровки при всеки по-сериозен здравословен проблем, свързан с прием в болница, трябва да си приготвят плюс осигуровките една торба с пари за доплащане. Защо? Какъв е смисълът тогава да се плащат въобще здравни осигуровки? При това повечето от тях на младини – здрави и прави, са плащали здравни осигуровки, без да ги ползват. Не са припарвали десетилетия дори при личен лекар. Имали са нужда от време на време само от някоя таблетка аналгин след по-напоителен купон.

И сега тези хора не само че не могат да разчитат да бъдат приети в болница, но трябва и да си доплащат. Отделно харчим пари за най-скъпите лекарства в Европа и околните държави. Неотдавна Мануела Малеева даде пример за животоспасяващо лекарство за дете, потърсена за помощ да го намери и купи. Оказва се, че в Швейцария то е 50 ПЪТИ по-евтино отколкото в България!

И не било време за реформи?
Родните лекари и сестри се евакуират от България заради унизителните заплати, с които не могат да издържат семействата си. В същото време шепа медицински феодали за по-малко от година стават мултимилионери. И това ли не е за реформа?

Милиони българи са с беззъби усти, защото ходенето на зъболекар в България е привилегия само на малка част от хората по тази територия. И това ли не е за реформа?

Сега се опитвате да изкарате хората виновни, че масово са хронично болни. От немотия е, не от немърливост. А немотията е заради вас – 14 години сме в ЕС, но си оставаме най-бедните. И за тази немотия и за това, че сме топ първенци в света по умиране, сте толкова виновни, че трябва да бъдете съдени за по параграфа престъпление срещу човечеството.

Здравеопазването било според министър Ангелов навременно и достъпно. Да, наистина е такова – само за некадърните крадливи дебелосерия, управляващите пиявици на България. Те светкавично са приемани и старателно обгрижвани в болниците. Другите – сами са си виновни.

Ако не за друго, затова, че не ви прогониха навреме с камъни. / 7minuti

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни