All for Joomla All for Webmasters
България

Мотивирани: Глобите от 5 бона отиват в полицейската структура, съставила актоветеказва се, че полицаите, които

Oказва се, че полицаите, които в момента вървят по улиците и налагат глоби на хората заради извънредното положение, са силно мотивирани да пишат актове. Това е така, защото парите в размер на 5 000 лева отиват в бюджета на структурата, за която работят ченгетата, а именно областните дирекции, пишат от frognews.

Това обясниха пред Фрог нюз юристи от МВР. Те са обезпокоени, че шефове на ОДМВР-та в страната може по този начин да подтикват подчинените си към крайни действия спрямо населението, за да си пълнят бюджета на ведомството. Ето какво ни обясниха юристите:

“В последните дни станахме свидетели кампания от страна на МВР по места за съставяне на актове с глоби от 5000 лв. В дните на извънредно положение се даде право на служителите от ОДМВР в страната да съставят актове за констатирани нарушения на противоепидемичните мерки, наложени от министъра на здравеопазването според Параграф 22 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Поради липса на указан ред в Закона за здравето и съгласно правилата за изпълнение на държавния бюджет и конкретно разпоредбата на чл. 121, ал.1 от Закона за публичните финанси се оказва на практика, че приходите от наложените глоби ще постъпват по сметката на съответната ОДМВР в страната в случаите, когато акта е съставен от полицейски служители и наказателното постановление е издадено от директора на съответната ОДМВР. По този начин се създава скрито финансиране на МВР по места, на принципът: “Повече актове, повече пари в бюджета на ОДМВР“. На практика се създава сериозен риск в дни на пандемия полицаите да станат инструмент за събирателна каса по нареждане на техните директори!”

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни