All for Joomla All for Webmasters
Любопитно

Мобилните телефони не трябва да стоят до леглото ви (ето защо)

Вслушайте се в съветите на специалистите! Недейте да държите мобилните телефони близо до леглото ви, защото са прекалено вредни за здравето

Има няколко причини, поради, които не трябва да оставяте мобилните телефони до леглото ви, на които в. “Таймс” обръща внимание.

1. Висок риск от рак

След направени проучвания, през 2018 г. Световната здравна организация официално обяви, че постоянното използване на клетъчни телефони крие големи рискове за рак на мозъка.

Това важи в много по-голяма степен за малките деца. Но възрастните в никакъв случай не трябва да оставят  мобилните телефони на леглото до възглавницата или на нощното шкафче, до главата, защото те постоянно излъчват различни електромагнитни лъчи, които са опасни за здравето.

2. Опасност от пожар

За тази опасност на мобилните телефони много малко хора знаят, но тя съществува.

Преди време в чуждата преса писаха за младеж, който претърпял  слаб пожар в леглото си.

Какво се е случило? Младежът оставил своя мобилен телефон под възглавницата. През това време клетъчния телефон се разтопил и предизвикал малък пожар, при който чаршафът, матракът  и възглавницата били овъглени.

За щастие, младежът не е пострадал.

Който е прочел инструкциите за употреба на мобилните телефони, той би трябвало да е обърнал внимание на факта, че съществува риск от пожар при положение, че устройството е оставено покрито с дебел и плътен материал.

3. Хронично безсъние

Това е най-незначителното негативно последствие, което може да ви се случи, ако близо до вас през нощта се намират не само мобилните телефони, но и други устройства като таблети, компютри или телевизори, оповестиха в btvnews.bg.

LED екраните отделят синя светлина, дори и когато са изключени, която е вредна за здравето.

Ако началната фаза е главоболие и безсъние, най-страшната е рак./ ТОПактуално.ком

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни