All for Joomla All for Webmasters
България

Министър Ангелов: Утре очаквайте ръст в заболелите, днес имаше забавяне

Голяма част от увеличения брой случаи във вторник (утре) ще се дължи именно на некачени резултати в лабораториите. Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на съвместен брифинг с директора на ЦСМП-София д-р Георги Гелев и старши комисар Красимир Шотаров от ГДПБЗНО относно създадената в столицата организация по оказване на спешна медицинска помощ, научихме от evrokom

“Изпълнителна агенция Медицински надзор почва проверки по частните и държавните лабораториите, които правят тестове за коронавирус защо има забавяне при качване на резултатите”, посочи министъра.

„Ако тестът се прави днес, но резултатът се качва сряда-четвъртък, РЗИ звъни понеделник и се стига дотам, че докато личният лекар трябва издаде болничен, човекът вече е здрав.”, коментира министърът.

Ангелов подчерта, че според заповедта му до 9 часа трябва да бъдат качени всички резултати от извършените тестове, но в действителност има забавяне с няколко дни.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни