All for Joomla All for Webmasters
Свят

Мъж получи шанс за пълноценен живот след трансплантация на ръце

Първият човек в Турция, на когото са трансплантирани ръце, живее пълноценен живот от 8 години.

Това е 13-ият медицински случай в целия свят. При трудова злополука Джихан Топал губи ръцете си на 25 годишна възраст. Ампутацията им била неизбежна.

Тогава дъщеря ми беше само на 6 месеца и не можех да я държа, да я докосвам, да се грижа за нея. Беше наистина трудно!”, споделя Джихан, предава bTV.

Медицината обаче му дава шанс. „Две години живях без ръце. След което срещнах д-р Юмер Йозкан. Той дотогава не беше правил подобна трансплантация, но когато ме видя, идеята се зароди в главата му”, спомня си още мъжът.

Професор Йозкан поема риска преди 8 години. Операцията продължава над 10 часа! „Това беше първият случай в Турция! Трябваше да получим специално разрешение от държавата, за да направим трансплантацията, защото тогава присаждането на ръце все още не беше законово уредено!”, разказва и проф. Йозкан Юмер. След 6 месеца възстановителен период, Джихан отново живее пълноценен живот.

Първото нещо, което направих с новите си ръце, е да взема дъщеря си в прегръдките си”, споделя Джихан.

Няколко години след трансплантацията на Джихан му се ражда син. В знак на благодарност той му дава името на лекаря-спасител – Йозкан Юмер.
Източник:дунавмост

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top